More share buttons
skip to Main Content

Je website omzetten naar https? We geven je 4 belangrijke argumenten!

DEEL

Je website omzetten naar https?

Je website omzetten naar https.

Het idee achter HTTPS is altijd al van belang geweest voor je website, en veel bedrijven hebben het, met blik op de toekomst, jaren geleden al toegevoegd aan hun website. En omdat Google de beveiliging van je website als eens steeds belangrijker factor van je site gaat zien, kun je er vergif op innemen dat het de komende jaren alleen maar meer impact gaat krijgen. Je website omzetten naar https? Lees dan snel verder!

Wat is HTTPS? HTTPS staat voor “Hyper Text Transfer Protocol Secure” en is het proces dat informatie verstuurd tussen de browser en de website waarmee je verbinding wilt maken. Als je website gebruik maakt van HTTPS betekend dit dat alle communicatie tussen een browser en je website zijn beveiligd. Onderstaande 4 redenen vormen de belangrijkste argumenten waarom het verstandig is om ook jouw website om te zetten naar HTTPS.

1. Beveiligingsnotificatie

Deze reden staat bovenaan ons lijstje omdat we leven in 2017 en dit zou ook bovenaan jouw To-Do-List moeten staan. Als je website online betalingen accepteert en niet is voorzien van HTTPS, zal Google Chrome je gaan bestempelen als niet beveiligd. Als je potentiele klanten een dergelijke melding krijgen van hun browser, zullen ze je website waarschijnlijk gaan negeren.

2. Het verbeterd je SEO posities.

Google heeft al officieel aangekondigd dat websites die zijn voorzien van een SSL-certificaat/ HTTPS een voorkeursbehandeling krijgen ten koste van websites die deze stap nog niet genomen hebben. Dus als je een snelle winst wilt behalen op het gebied van je Google posities, is het slim om op korte termijn te upgraden naar een HTTPS. Google is constant bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring en dat is precies waar HTTPS aan bijdraagt. En dat is precies wat ons bij het derde argument brengt.

3. Het creëert een betere gebruikerservaring.

De meeste mensen die online winkelen, zullen nooit een aankoop doen bij een webshop of website zonder het vertrouwde groene slotje in de adresbalk (wat betekent dat de site beveiligd is). Als je website niet is voorzien van een SSL-certificaat zorg je er niet alleen voor dat de betalingsgegevens van je bezoekers een risico lopen, maar zul je ook zeker heel veel business mislopen! Want zeg nou zelf, zou jij je betalingsgegevens achterlaten op een website die niet kan garanderen dat ze daar veilig zijn? Waarom zou je klant dat dan wel bij jouw website doen? Je website omzetten naar https kan dus ook financiële voordelen met zich meebrengen.

Je leest de laatste tijd steeds vaker over grootschalige hack-aanvallen en bezoekers willen gewoon zeker weten dat ze zaken doen met een bedrijf dat de moeite neemt om haar klanten te beschermen en prive gegevens niet zullen worden gedeeld of gestolen. Om te voorkomen dat je website gehackt wordt is het overigens ook verstandig om je software goed up-to-date te houden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook het WordPress onderhoud uitbesteden.

4. AMP vereist HTTPS

AMP is de afkorting voor Accelerated Mobile Pages en is een nieuwe innovatie die er voor zorgt dat webpagina’s razendsnel laden op mobiele apparaten. Vanaf begin 2017 is Google begonnen met het indexeren van mobiele pagina’s en zal de kans is groot dat mobiele pagina’s hoger zullen ranken. De laadsnelheid van een pagina is een van de redenen om een site hoger of lager te laten ranken. Hoe sneller je pagina, des te beter je resultaten zullen zijn. Daarom zullen websites die gebruik maken van AMP hoger ranken dan websites die daar geen gebruik van maken.

Dan is het goed om te weten dat accelerated mobile pages een HTTPS installatie vereist. Dit betekent dat HTTPS een absolute MUST is als je jouw website goed wilt laten ranken en je bedrijf wilt laten groeien.

De conclusie is simpel: Als jij de gebruikerservaring en de zoekmachine resultaten van je website wil verbeteren EN het vertrouwen van je potentiële klanten wil winnen, doe je er verstandig aan om je website te voorzien van een SSL-certificaat.

DEEL
Back To Top